Кожен поліцейський, надзвичайник і прикордонник зобов'язаний вміти надавати домедичну допомогу, - Аваков

Кожен спеціаліст системи МВС зобов'язаний вміти надавати першу домедичну допомогу

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у зв'язку з початком роботи в Україні навчально-тренувальний центр підготовки парамедиків, передає Департамент комунікації МВС України.

"Ми робимо дуже важливу справу. Ми говоримо про парамедиків, але бачимо, що в строю стоять і поліцейські, і офіцери ДСНС. Кожен із них мусить вміти надавати медичну допомогу, навіть не маючи медичної освіти", - наголосив Аваков.

Глава МВС повідомив, що 31 березня 2018 року дипломи про успішне завершення курсу домедичної допомоги отримали 75 офіцерів, але це тільки початок.

"На цьому ми не зупиняємось. Наступні в черзі на навчання - прикордонники", - зазначив Аваков.

Міністр внутрішніх справ висловив вдячність усім партнерам за сприяння. І зазначив, що відкриття центру стало можливим завдяки допомозі НАТО.

Своєю чергою голова Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков наголосив, що Україна є постійним партнером НАТО, і відкриття цього центру – ще одне підтвердження того, що міжнародна спільнота підтримує нашу державу.

Довідка

Створення навчально-тренувального центру домедичної допомоги в Україні тривало 2 роки. Програмою НАТО було частково виділене обладнання для забезпечення стаціонарного та мобільного навчально-тренувального центру. Окрім того, на базі SMURD Fundation у Румунії спеціальну підготовку за стандартами НАТО пройшли 14 українських спеціалістів, які наразі й навчають наших офіцерів.

У період з грудня 2017 року по березень 2018 року на базі відділення пройшли навчання за 48-годинною програмою, успішно склали іспит і отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації з домедичної допомоги 486 слухачів.