Рибачук пояснив причину протистояння між Луценком та Холодницьким

Конфлікт навколо Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) та її керівника, заступника генпрокурора Назара Холодницького пов'язаний з бажанням владних еліт перешкодити появі в Україні системи замкнутої антикорупційної юстиції: НАБУ - САП - Антикорупційний суд

Про це заявив політик і громадський діяч, екс-голова Адміністрації президента Олег Рибачук в ефірі програми "Вердикт" з Сергієм Руденком на телеканалі Еспресо.TV.

"Для мене абсолютно зрозуміле відверте, не приховане небажання і певний страх тих людей, які називають себе "стратегічною сімкою" чи "стратегічною дев'яткою", перед створенням незалежного Антикорупційного суду, котрий, як вони кажуть, замкне ланцюжок НАБУ - САП - Антикорупційний суд. Наші еліти в жасі від того, що вони можуть мати систему, на яку вони не впливають", - зазначив він.

При цьому, наголосив Рибачук, справа не безпосередньо у Холодницькому, а у перших особах держави, які заявляють про "перехід на європейські стандарти".

Загалом, підкреслив політик, керівництво країни наразі опирається виконанню 3-х засадничих вимог з боку Заходу, котрі допоможуть подолати корупцію: зміна виборчого законодавства, реформування СБУ та створення Антикорупційного суду.