Теракт біля "Еспресо": СБУ затримала того, хто виготовляв вибухівку, - ЗМІ

Співробітники Служби безпеки України затримали одного з виконавців теракту під редакцією телеканалу "Еспресо", під час якого було вчинено замах на народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, 2 людей загинуло та ще 3 було поранено

Про це повідомляє видання Інформатор з посиланням на власне джерело у спецслужбі.

За інформацією джерела, фігуранта справи про терористичний акт під будівлею телеканалу "Еспресо" оперативні співробітники СБУ затримали у четвер, 29 березня 2018 року, у Києві.

За словами співрозмовника видання, мова йде про особу, яка приймала участь у виготовлені саморобного вибухового пристрою та прилаштуванні його в мопед, який був залишений поруч з виходом із будівлі телеканалу.

Джерело також повідомило, що в ході обшуків помешкань затриманого співробітники спецслужби виявили та вилучили вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухівку. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 2-х місяців тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше Мосійчук повідомляв, що один із зловмисників, який здійснив замах на нього, переховується на території окупованого Криму.