Як тане сніжинка. Відео від NASA

Вчені з NASA вперше візуалізували процес танення окремої сніжинки і представили 3D-модель даного процесу

Про це повідомляється на сайті агентства.

Як зазначається, це дасть змогу зрозуміти, чому різні види снігу по-різному відображаються на екранах радарів і використовувати ці відмінності для спостереження за станом крижаного покриву і снігових шапок.

Представлена модель відображає всі етапи процесу танення сніжинки. Спочатку тала вода збирається у всіх увігнутих частинах сніжинки, потім вона накопичується, утворюючи оболонку рідини навколо ядра і, нарешті, перетворюється на краплю.

Читайте також: Смерть у повітрі. Як "нудна" екологія непомітно вб'є 260 тисяч людей

  • Танення найбільших льодовиків через кліматичні зміни може катастрофічно подіяти на берегову лінію і прибережні міста. Фахівці Прінстонського і Колумбійського університетів (США) запропонували геоінженерні рішення цієї проблеми - просто побудувати стіну довкола танучих глиб. Але чи схвалять такий проект, лишається незрозумілим
  • Від льодовика Пайн-Айленд в Антарктиді відколовся 3,6-кілометровий айсберг. Льодовик Пайн-Айленд вже втратив приблизно четверту частину від загального обсягу "втрати" льоду в Антарктиді.
  • Представники 24 країн і Євросоюзу схвалили створення в Антарктичному океані найбільшої у світі морської заповідної зони.
  • Вчені встановили, що рівень океану "росте" вдвічі швидше, ніж раніше вважалось. Дослідження, проведене на підставі 25 років супутникової зйомки, встановило, що рівень світового океану піднімається не на стабільні 3 мм на рік, як це передбачалося раніше, а прискорюються приблизно на 0,08 мм / рік. Це означає, що до 2100 року швидкість підйому води досягне 10 мм / рік або більше.