Через підтоплення населених пунктів евакуювали 70 людей. Українців попередили, де ще підніметься вода

У деяких областях України через відлигу відбулося підняття рівня ґрунтових вод у річках, в результаті чого у кількох населених пунктах сталося підтоплення

Про це повідомляє прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій. 

Зазначається, що у місті Охтирка на Сумщині підтопило 351 домогосподарство та 13 житлових будинків, через що довелося евакуювати 63 людини. 

Тим часом у Чернігові вода підтопила 90 домогосподарств, звідти евакуювали сімох людей. А ось у місті Вилкове, що на Одещині, рівень води становить 161 см (зменшення за добу на 24 см). До відмітки підтоплення територій житлового сектору  (185 см) залишається – 24 см.

Рятувальники також розповіли, що вода досі утримується на таких заплавах:

Понад те, 3-6 квітня очікується продовження розвитку весняного водопілля з подальшим підйомом рівнів води, зокрема:

Зазначимо, 1 квітня Дунай підтопив третину території міста Вилкове Кілійського району Одеської області. Рівень води досяг 181 см над нулем поста. Як розповів Еспресо голова Одеської ОДА Максим Степанов, дамби на Дунаї знаходяться у критичному стані, на Одещині очікують погіршення погодних умов на середу-четвер.

У ніч на понеділок, 2 квітня, в місті Охтирка через танення снігу сталося підтоплення приватних домоволодінь, внаслідок чого довелося евакуювати місцевих жителів. На той час евакуювали 43 людини.