Цьогоріч "Битва Націй" відбудеться у Римі, а українська команда залишилася без фінансування

Цього року "Битва Націй" вперше відбудеться у Римі, 3-6 травня, і також вперше наші бійці залишились без фінансової підтримки

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Команда з 50 людей потребує підтримки у розмірі 200 000 гривень. Ця сума включає витрати на автобуси для бійців та габаритного спорядження за маршрутом Київ - Рим в обидва кінці, решту коштів на тренувальний процес, дорогі обладунки та поточні витрати бійці традиційно оплачують самостійно.

Підтримати збірну: 4149 6293 9144 6218 (Валерій Вознюк, капітан Збірної України)

Завершення збору коштів - 15 квітня, після чого на офіційній сторінці Національної збірної України з Історичного середньовічного бою  у Facebook буде опубліковано фінансовий звіт.

Історичний середньовічний бій - сучасне бойове мистецтво, що поєднує в собі елементи боротьби, фехтування та рукопашного бою, під час якого бійці використовують оптимізовані копії середньовічних лицарських обладунків.

В Україні середньовічний бій  має статус офіційного виду спорту та стрімко розвивається на всіх континентах світу. Хлопці та дівчата з цього лицарського спорту виступають у різних номінаціях: турнірних - де змагаються у фехтуванні один на один, та бугуртних – масових повноконтактних поєдинках 5 на 5 або 21 на 21, які відрізняються особливою видовищністю. Заслуговує уваги обладунок бійців - це поєднання максимального історичного відтворення та сучасних захисних можливостей. Зброя ж є повною історичною копією, єдине усі ці мечі, алебарди, фальшіони та сокири є незагостреними. 

Як зрозуміти, що відбувається на ристалищі, якщо ти бачиш це вперше? Головне правило "впав, отже помер" - поєдинок закінчується, коли всі учасники однієї з команд на землі. Цей нюанс також має історичне виправдання, адже середньовічний лицар практично не мав шансів підвестись, якщо втрачав рівновагу в бою.

Головна подія у ІСБ - Чемпіонат Світу "Битва Націй", започаткований у 2010 році. Сім років поспіль українці програвали за крок до перемоги, доки нарешті торік у Барселоні не вибороли перше місце у королівській номінації – у бою 21 на 21, нарешті витіснивши росіян з п’єдесталу!