ГПУ затримала Івана Бубенчика, який стверджував, що під час Майдану стріляв з автомата по "Беркуту"

Генпрокуратура повідомила йому про підозру в причетності до вбивства двох правоохоронців під час Революції Гідності

Процес відбувається в Печерському райсуді Києва, де судді обирають Івану Бубенчику запобіжний захід. Прокурор клопоче про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зараз оголосили 3 годину перерву, аби адвокат Бубенчика ознайомився з підозрою. Клопотання загалом на 214 сторінок. Йому інкримінують три статті, одна з них частина 1, статті 263 ККУ.

Про це повідомляє з приміщення суду кореспондент Еспресо.TV Анна Дзьоба.

Бубенчик на суді заявив, що вбивав злочинців, а не захисників. Співпрацювати зі слідством, а точніше з прокурором, не буде, адже "вони служать не народу України, а злочинцям та олігархам".

Бубенчика затримали о пятій ранку. Затримання відбулося на українсько-польському кордоні в пункті пропуску "Шегіні", і його одразу повезли в Київ. Бубенчик упродовж тривалого часу відмовлявся приходити до слідчого для участі у слідчих діях. У цьому зв'язку до нього застосували примусовий привід для проведення слідчих дій. Після цього прокурор повідомив йому про підозру. Бубенчик - активіст Майдана та доброволець АТО. Два роки тому Іван заявив, що під час Революції Гідності вбив двох командирів спецпідрозділу "Беркут". За його словами, це сталося 20 лютого 2014 року, він стріляв у силовиків з Консерваторії. У такий спосіб, за його словами, він сподівався змусити підрозділи "Беркута" та Внутрішніх військ відступити з площі.

Як написав згодом речник ГПУ Андрій Лисенко, йдеться про підозру у вбивстві працівника правоохоронного органу і військовослужбовця внутрішніх військ та замаху на вбивство військовослужбовця у зв’язку з їх діяльністю щодо охорони громадського порядку, а також придбанні та носінні вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу.