Кронпринц Саудівської Аравії визнав право Ізраїлю на державність

Кронпринц Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман заявив про те, що Ізраїль має право на власну державу

Про це саудівський принц заявив у інтерв’ю американському журналу The Atlantic.

"Я вірю, що кожен народ має право жити у мирі у своїй країні. Я вірю, що палестинці та ізраїльтяни мають право мати свою власну землю. Але нам потрібна мирна угода, щоб забезпечити стабільність для всіх і мати нормальні стосунки", - сказав Мохаммед бін Салман.

При цьому принц зазначив, що Саудівська Аравія непокоїться через долю священної мечеті в Єрусалимі та палестинців, проте в його країні немає проблем між мусульманами, іудеями та християнами.

"Ми маємо релігійні побоювання щодо долі священної мечеті в Єрусалимі та прав палестинського народу. У нас немає жодних заперечень проти інших людей. Немає проблем між християнами та мусульманами та євреями. У нас є проблеми серед деяких людей, які ви знайдете будь-де у світі, але це звичайні проблеми", - додав Мохаммед бін Салман.

Саудівська Аравія офіційно не визнає державу Ізраїль і вважає умовою нормалізації стосунків відмову Ізраїлю від претензій на палестинську територію, захоплену під час арабо-ізраїльської війни 1967 року. Наприкінці березня Саудівська Аравія вперше в історії відкрила повітряний простір для пасажирського літака сполученням до Тель-Авіва. При цьому покращення саудівсько-ізраїльських відносин стимулює погіршення відносин країни з Іраном.