На Тернопільщині чотирьох вбивць громадського активіста засудили до позбавлення волі від 4 до 14 років

4 чоловіків, які на замовлення вбили громадського активіста у Тернопільській області, засудили від 4 до 14 років за гратами

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Тернопільської області.

Суд визнав провину злочинців у вбивстві громадського активіста, яким призначено покарання від 4 до 14 років за гратами, залежно від участі у злочині.

Співробітники прокуратури довели, що 4 жителі Дніпропетровської області вступили у злочинну змову із невстановленою слідством особою та пообіцяли їй за винагороду вбити громадського активіста з Кременця Тернопільської області.

Зазначається, що злочинці до вбивства кілька днів стежили за потерпілим та його місцем проживання. Увечері 26 травня 2016 року здійснили напад на чоловіка, нанісши йому численні удари в різні частини тіла палицями, після чого втекли з місця події. Потерпілий помер у лікарні від заподіяних тілесних ушкоджень 27 травня 2016 року. Згодом, усіх виконавців та організатора злочину затримали правоохоронці.

Врахувавши ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення та участь у скоєному кожного із 4 засуджених осіб, суд призначив їм покарання у виді позбавлення волі від 4 до 14 років з конфіскацією належного майна. Також із засуджених стягнуть солідарно 2 млн грн заподіяної моральної шкоди на користь дружини потерпілого.