Гребенщиков сподівається, що йому дозволять "донести музику" в "ЛДНР" та окупований Крим

Російський співак Борис Гребенщиков сказав, що не збирається порушувати закони України, Росії та інших країн, але хоче всюди виступати

Раніше співак Борис Гребенщиков у інтерв’ю російському інформагентству ТАСС заявив, що готовий виступати в Криму та на окупованих територіях. На його думку, це можливо, якщо все "грамотно" організувати.

Після того, як українські ЗМІ розкритикували співака, Гребенщиков спробував ще раз пояснити свою позицію.

"Ми не збираємося порушувати законів ні України, ні Росії, ні будь-яких іще загальновизнаних країн світової спільноти", - сказав Гребенщиков. - "Ми визнаємо і поважаємо також Будапештський меморандум 1993-го року. З початку цивілізації досягаються домовленості між країнами і народами, і нехтувати цими домовленостями - значить розхитувати підвалини цивілізації".

Водночас співак впевнений, що має право виступати у будь-якому місті, зокрема, на окупованих територіях Донецької та Луганської областей та в анексованому Криму.

"Всі люди мають право слухати музику, яка їм потрібна, а значить розумні політики будь-якої країни, що піклуються про свій народ, здатні це визнати і винайти можливість донести музику до людей. Ось наша точка зору. Ми чекаємо можливості донести людям музику і сподіваємося, що така можливість буде”, - додав Гребенщиков.