Кабмін вдруге запустив конкурс на членів наглядової ради "Укрзалізниці"

Уряд перезапустив конкурс на посади членів наглядової ради монополіста “Укрзалізниці”

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна".

Кабінет міністрів України скасував конкурс з відбору кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради ПАТ "Укрзалізниця".

"Починаємо новий конкурс за новою процедурою з міжнародними партнерами, все - як має бути", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні Кабінету міністрів.

Як повідомлялося, заявки на конкурс з відбору незалежних членів НС "Укрзалізниці", які приймалися до 20 листопада, подали понад 50 претендентів. Міністр інфраструктури Володимир Омелян в середині грудня заявляв, що незадоволений процесом відбору кандидатів.

"Список я бачив, я незадоволений. Це знову вказує на проблеми в державі. Ми не здатні набрати хоча б шорт-лист якісних людей", - розповів він у інтерв’ю.

Повідомляється, уряд постановою №190 від 21 березня 2018 року затвердив нову процедуру відбору керівництва найбільших держпідприємств. Зокрема, Комітет з відбору був скорочений з 18 осіб до восьми, з яких чотири - представники держави, а ще чотири - недержавні експерти з правом дорадчого голосу, яких затверджує Кабмін.

Комітет приймає рішення більшістю мінімум в три голоси. Відповідно до нової процедури кандидатури для комітету буде підбирати спеціально створена комісія, а не міністерства і відомства, як це було раніше. До її складу входить п'ять членів, серед яких - 2 представники секретаріату Кабінету міністрів, по одному представнику від Мін'юсту і органу управління, а також експерт з підбору персоналу.