Вже влітку заарештованого у Росії Сущенка можуть обміняти, - адвокат

Вже влітку цього року українського журналіста Романа Сущенка можуть обміняти і він повернеться до Києва

Про це адвокат Марк Фейгін сказав в ефірі Радіо Свобода.

"Це дуже реально. З того, що я знаю, з того інсайду. Вчора я зустрічався на Банковій з деякими людьми. Наскільки я розумію, готовність дуже висока", - сказав Фейгін.

За його словами, візит президента Франції Емануеля Макрона в кінці травня на економічний форум до Санкт-Петербурга може ознаменувати таємні домовленості щодо подальшої долі Сущенка і можливості повернення його до Києва. При цьому адвокат вважає, що помилування та обмін Сущенка може зрушити процес звільнення українських заручників з російських тюрем.

"Все клином зійшлося на Сенцові. Його просто не хоче віддавати Путін. Але все одно когось треба віддавати, щоб відновити гуманітарний процес. Але він не хоче Сенцова з якихось своїх причин, які нам до кінця не відомі, віддавати першим", –  сказав адвокат.

За його словами, за Сущенка готові віддати когось з числа російських військових, які знаходяться під судом і слідством в Україні.

"В якому співвідношенні – це ще треба обговорювати. Це питання переговорів. Але вірогідність цього дуже висока", - уточнив адвокат.