На Андріївському узвозі почали зносити кіоски із матрьошками та радянськими зірками

Ще вночі 4 квітня комунальні служби почали розбирати декілька десятків МАФів на перехресті вулиць Десятинної і Володимирівської, де продавали сувеніри з радянською символікою

Про це повідомляє "Сегодня".

Власники кіосків розповіли, як забирали залишки товару просто з техніки, що вивозила МАФи. Демонтаж продовжувався й наступного дня: поки комунальники розбирали конструкції торгових рядів, продавці складали свою сувенірну продукцію.

Роботи проводить КП “Київблагоустрій” на підставі офіційного доручення. В.о. директора комунального підприємства Андрій Анрєєв нагадав, що дорученню передували інспекторські перевірки, які показали відсутність у підприємців дозволів на установку кіосків. 1 лютого міська влада Києва запропонувала продавцям перенести свої торгові точки на Алею художників, що знаходиться поряд, але більшість відмовилась.

Підприємці вирішили стояти до останнього. Вважають, що переїзд не піде на користь їхньому бізнесу.

“Нам запропонували місця в самому кінці алеї: стерегти рельси фунікулера... Що стосується "жвавої" торгівлі, то про неї можна дізнатися у художників, котрі днями грають в шахи замість того, щоб продавати”, - говорить один із продавців сувенірів.

Натомість кияни й гості міста не вельми задоволені з торгівлі матрьошками в історичному центрі міста й радості від демонтажу не приховують.

В київській адміністрації обіцяють, що нових кіосків на цьому місці не поставлять. Натомість проведуть благоустрій скверу з пам'ятником Андрію Первозванному, що знаходиться поряд. Щоправда, невідомо коли.

На благоустрій чекає й сквер поблизу ст. м. "Політехнічний інститут". Минулого року там теж знесли незаконні МАФи, а нині планують обладнати зелену зону з лавочками, алеями й фонтаном. Роботи планували почати цього року навесні й завершити до Дня Києва. У КП “Благоустрій” говорять - все йде по плану.