На Чернігівщині викрили на хабарі керівника РДА, який служив у АТО

Прокуратура затримала голову Коропської районної державної адміністрації в Чернігівській області за хабар у $4 тисячі

Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури центрального регіону.

Співробітники військової прокуратури виявили та вилучили $4 тисячі у ході обшуку службового кабінету посадовця. Зазначається, що ці кошти були другою частиною хабаря і "узяв" він їх вже у ході негласних слідчих дій. Першу частину неправомірної вигоди ($1 тисячу) посадовець одержав ще 7 березня.

Хабар в. о. голови району отримав за кілька "послуг", а саме: надання дозволу на розробку технічної документації щодо виділення земельних ділянок,  затвердження проекту їх землеустрою та укладання договорів оренди на ці ділянки від імені Коропської районної державної адміністрації.

Вказані земельні ділянки відносилися до категорії не розподілених (не витребуваних), тобто таких, що належать або власникам, які офіційно померли та/або не мають спадкоємців, або особам, місцезнаходження яких наразі невідоме.

Правоохоронці готують повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України “Одержання хабара”, клопотання слідчому судді про відсторонення від посади та накладення арешту на майно.

Зазначається, що санкції за таке правопорушення передбачають позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

З повідомлення військової прокуратури зрозуміло, що затриманий в.о. голови Коропської районної державної адміністрації - це Віктор Кузуб, ветеран АТО.