Порошенко назвав "невідкладним" законопроект про Нацбюро фінансової безпеки

Президент підписав і визначив як невідкладний розроблений у Верховній Раді законопроект про Національне бюро фінансової безпеки

Про це Порошенко розповів під час прес-конференції у ході робочої поїздки до Вінницької області, повідомляє прес-служба президента.

"Сьогодні я підписав і визначив як невідкладний законопроект, який був розроблений в парламенті за допомогою уряду, про Національне бюро фінансової безпеки. Що це означає? У силовиків більше немає можливості заходити на підприємства", - повідомив Порошенко.

За словами президента, силовики приходили перевіряти сплату податків: поліція, СБУ, прокуратура, митниця.

"Всі. Мені це дуже добре відомо. Сьогодні ми говоримо: вам немає там (на підприємствах - Ред.), що робити. Є одна служба, яка розбереться з податками", - зазначив президент.

Він також зауважив, що передбачається можливість для підприємця у суді захиститися, і лише якщо у суді він програє і не бажатиме сплачувати податки, то тільки тоді можна буде застосовувати правоохоронний компонент.

Зазначимо, що глава парламентського комітету з питань податкової і митної політики Ніна Южаніна зареєструвала у Верховній Раді законопроект №8157 про Національне бюро фінансової безпеки (НБФБ). Законопроект є альтернативним урядовим пропозиціям про створення Служби фінансових розслідувань(СФР).

При цьому передбачається, що НБФБ буде підзвітне президентові і парламенту, тоді як СФР передбачалося підпорядкувати Міністерству фінансів, Кабінету міністрів або Міністерству внутрішніх справ.