США введуть санкції проти російських олігархів цього тижня, - Reuters

Американська влада планує вже цього тижня оголосити про введення нових санкцій проти російських олігархів

Про це повідомляє видання Reuters з посиланням на власні джерела, ознайомлені з цими планами.

За словами двох джерел, про санкції мають оголосити вже сьогодні. Ведення цих обмежень стане наступним кроком після того, як 15 березня США схвалили введення санкцій проти 19 людей і п'ятьох компаній, зокрема і щодо російських розвідувальних служб через кібератаки. 

Цього ж тижня американська влада введе обмеження проти російських олігархів, деякі з яких пов'язані з президентом Володимиром Путіним та російським урядом.

Ще чотири співрозмовника видання повідомили, що санкції будуть введені відповідно до Закону "про протидію противникам Америки" який також відомий як CAATSA.

Останній був схвалений республіканцями і демократами, які прагнули покарати Росію за анексію Криму, участь в сирійській громадянській війні і втручання у президентські вибори США.

Білий дім та Міністерство фінансів США поки відмовляються від коментарів щодо того, чи дійсно вони планують ввести ці обмеження проти Кремля.

Довідка:

CAATSA (Countering America’s Adversaries Through Sanctions Act) - федеральний закон США "про протидію противникам Америки за допомогою санкцій", підписаний президентом Дональдом Трампом у серпні 2017 року. Дозволяє вводити додаткові санкції проти Росії, Ірану та Північної Кореї.