У Києві пропонують заборонити алкоголь у дитячих ігрових кімнатах

Київрада пропонуватиме парламенту заборонити продаж спиртного у дитячих ігрових кімнатах

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

На засіданні комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту депутати погодили проект звернення до Верховної Ради України щодо заборони продажу алкоголю і тютюнових виробів на території дитячих ігрових кімнат.

Відповідно до рішення, пропонується законодавчо визначити поняття "дитяча ігрова кімната”. Також на меті - заборонити продаж, вживання пива та алкогольних, слабоалкогольних напоїв, столових вин і тютюнових виробів у дитячих кімнатах, що функціонують у торгово-розважальних центрах та інших громадських місцях загального користування.

"Наразі деякі торгові центри дозволяють собі здійснювати продаж алкоголю прямо в ігрових кімнатах, або поруч на видноті в дітей. Це звісно пов'язано з тим, що в законодавстві України відсутнє саме поняття "дитяча ігрова кімната". За таких умов діти сприймають споживання алкоголю як належне і повною мірою не усвідомлюють його шкоду. Тому комісія одноголосно підтримала таку пропозицію і сподівається на подальше позитивне рішення",- повідомила голова постійної комісії з питань Ганна Старостенко.

Зазначається, що у більшості столичних ігрових кімнат є ліцензії на продаж алкогольних напоїв. Тобто вживати спиртне у таких дитячих кімнатах абсолютно легально.