На Одещині та Львівщині адміністрації колоній розікрали 7 млн грн на махінаціях із опаленням

ГПУ викрила схему розкрадань державних коштів адміністраціями виправних колоній у Львівській і Одеській областях шляхом завищення показників використаної теплової енергії

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Так, службові особи однієї з установ виконання покарань Одеської області, зловживаючи службовим становищем, уклали з товариством з обмеженою відповідальністю угоди про закупівлю теплової енергії за державні кошти. Надалі чиновники пенітенціарної установи за попередньою змовою з керівником підприємства систематично вносили до актів приймання-передавання неправдиві відомості про завищені обсяги поставленої теплової енергії, завдавши державі збитків на понад 5 млн грн.

Аналогічні порушення ГПУ виявила в пенітенціарній установі Львівської області, де збитки сягнули 2 млн грн.

Відкрито провадження за ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; службове підроблення).

Водночас заступник генпрокурора Євген Єнін у своєму Facebook зазначив, що в обох випадках розкрадань фігурує одна енергетична компанія.

"Одна й та сама енергетична компанія у змові з представниками виправних колоній виставляла рахунки за нібито поставлену електроенергію. Сліди, як і в відомому монолозі Хазанова, ведуть "самі знаєте куди", - написав Єнін.