Прокуратура розслідує тендер на будівництво терміналу аеропорту “Бориспіль” вартістю 47 млн

Прокуратура розслідує зловживання владою службовими особами міжнародного аеропорту "Бориспіль" під час закупівлі робіт на суму понад 47 мільйонів гривень

Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Київської області.

Міжнародний аеропорт “Бориспіль" провів відкриті торги щодо проведення будівельних робіт з реконструкції найбільшого в країні пасажирського авіатерміналу - терміналу “D”, у якому взяло участь два суб’єкти господарювання.

Не зважаючи на те, що проведення будівельних робіт з реконструкції пасажирського Терміналу “D” відноситься до будівництва об’єктів з підвищеною небезпекою, переможцем тендеру визначено юридичну особу, у якої відсутній досвід виконання будівельних робіт зазначеної складності.

Такі дії посадових осіб тендерного комітету не відповідають засадам здійснення публічних закупівель та не мають на меті захист економічних інтересів державного підприємства від неправомірних посягань.

У результаті Прокуратура Київської області розпочала кримінальне провадження за фактом вчинення вказаними особами кримінального правопорушення за статтею "Зловживання владою або службовим становищем".