У Києві зафіксували спалах кору серед курсантів МВС, 4 госпіталізували

У 7 курсантів Інституту кримінально-виконавчої служби виявили ознаки захворювання на кір, 4 з них госпіталізували

Про це повідомляє прес-служба Інституту кримінально-виконавчої служби.

Перший випадок захворювання зафіксовано 24 березня, коли курсанта, який перебував на лікуванні за місцем проживання за межами Київської області, госпіталізували з попереднім діагнозом - кір.

Після виявлення цього випадку в Інституті здійснено низку санітарно-епідеміологічних та профілактичних заходів направлених на попередження поширення інфекційного захворювання. Здійснено санітарну обробку кімнати, в якій проживав хворий курсант та всіх приміщень в яких він міг перебувати.

Для курсантів складено окремий графік харчування, окремий маршрут руху до місця проживання у гуртожитку та заходи з метою уникнення контактів з іншими курсантами, тощо.

Станом на 6 квітня 2018 р. в Інституті з ознаками захворювання на кір всього виявлено 7 осіб.

Важливо зазначити, що всі 100% перемінного особового складу Інституту двічі щеплені проти кору.

Усім хворим надано кваліфіковану медичну допомогу, четверо із них госпіталізовані до медичних закладів, інші троє, які мають легку форму захворювання, проходять амбулаторне лікування під медичним наглядом за місцем проживання.

Курсанти, які контактували з хворими, щодня оглядаються медпрацівниками. Жодного хворого курсанта на території Інституту не перебуває.