На Французькій весні в Києві відкрилася виставка фотографій і картин під назвою "Інверсії"

В рамках фестивалю "Французька весна" у Києві відкрилася виставка фотографій і картин, що має назву "Інверсії"

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Витвори мистецтва мають один сюжет, але двох різних авторів, твори яких виступають в одних і тих же композиціях, але в яскраво контрастних методах.

Філіп Бертран - французький фотограф, не полишає камеру з самого дитинства. Багато з експонованих фотографій у цьому проекті - чорно-білі. Це свідоме рішення повернутися до того, що вважається «істинною» фотографією для деяких, і дозволяє автору показати різні вияви повсякденності, граючи з тінями. Через монохромний стиль Бертран проговорює чутно і ностальгічно, хоча деякі фотографії не позбавлені легкого гумору. Часто спонтанно захоплюючі інтуїтивні кадри є особливим жестом фотографа, який багато подорожує.

Микола Білоус народився в Україні, художник виділяється новим методом, який він сам винайшов, натхненний баухаузькою школою, гармонізуючи кольори за допомогою базового тону та тонкого нашаровування яскравих кольорів, з використанням принципу комплементарності або грамотно порушуючи його.

Постмедійний художник часто апропріює композиції з відомих фільмів або класичних творів мистецтва, надаючи їм абсолютно іншого значення.

Твори двох художників, які не знали один одного, обидва з абсолютно різними художніми дисциплінами та смаками, свідомо зіткнулися в просторі ЦЕХ галеристом Олександром Щелущенком, де фотографії Бертрана та їх розписані репліки Білоусом експонуються разом. Не дивлячись на те, що можна побачити схожі композиції або фрагменти, це абсолютно різні твори і за формою, і за змістом. Відрізняються не тільки назви, але й змінюються смисли - художні роботи стають максимально контрастними по відношенню один до одного через різні методи творчого вираження.

Цей проект спрямований на експеримент, що розглядає значення первинності та вторинності Авторства в мистецтві. Піддається сумніву поняття оригінальності в сучасному контексті, як коментар до передбачуваного протистояння, що триває протягом століть між фотографією та живописом. Шляхом об'єднання творів саме цих двох митців, виходить ряд назавжди пов'язаних образів.

Виставка триватиме з 06.04.2018 по 01.06.2018.

Контактний телефон: +380 63 131 94 81.

Електронна скринька: zeh.gallery@gmail.com.

Вебсайт: tsekh.com.ua