"Шахтар" у гостях переміг "Верес"

Підопічні Паулу Фонсеки впевнено розібралися з рівнянами

Огляд матчу наводить Футбол24.

Перший тайм пройшов за повної переваги "Шахтаря", який перманентно володів м'ячем та ліниво створював моменти. Було помітно, що команда грає в півноги, однак "Верес" не справлявся і з цим. Гості настільки впевнено себе почували, що Ракицький на 16-й хвилині спокійно пішов у обиграш та пробив у стійку. Рівняни відповідали перспективними контратаками, які постійно провалював Куліш.

Саме після однієї з них Шахтар вийшов вперед. На 24-й хвилині Куліш підтримав атаку, увійшов до штрафної та пробив з гострого кута по воротах. Пятов парирував удар, "гірники" відразу ж втекли у контру, в результаті якої Тайсон відірвався від захисників та розстріляв ворота Бандури - 1:0. Після цього Шахтар міг подвоїти перевагу, але прекрасна гра Бандури зберегла інтригу на другий тайм.

Він пройшов набагато краще для Вереса. Вже на 48-й хвилині Руслан Степанюк виходив віч-на-віч з Пятовим, але не зміг його пробити. Рівняни високо пресингували та вибігали у дуже небезпечні контратаки - це було настільки ефективно, що на початку 70-х хвилин Верес перехопив ініціативу та притиснув Шахтар до власних воріт! Саме в цей момент господарі були найближчими до голу - на 70-й хвилині Руслан Степанюк спочатку ледь не потрапив у ворота, перекинувши Пятова, а потім наносив небезпечний прямий удар - Андрій парирував.

Шахтар не став з цим миритися, і, зрештою, після швидкої атаки заробив небезпечний кутовий на 77-й хвилині. Хочолава при подачі встиг відірватися від Куліша, який провалив гру, та розстріляв ворота Бандури - 2:0. Коментатори матчу заявили, що це кінець, однак на 81-й хвилині Западня міг скоротити відставання - його удар по пустим воротам встиг заблокувати Ракицький. От після цього у Вереса точно все розклеїлося, і "Шахтар" довів матч до перемоги.

"Таким чином, "Шахтар" набирає 63 очки та зберігає комфортний відрив від "Динамо". "Верес", в свою чергу, залишається на п’ятій сходинці з 33 очками", - наголошується у повідомленні.

Чемпіонат України, 26 тур

"Верес" - Шахтар - 0:2

Голи: Тайсон, 24, Хочолава, 78