Росія перекидає до кордону з Україною військову техніку із затертими бортовими номерами, - InformNapalm

Росіяни перекидають до кордону з Україною бронетехніку із затертими бортовими номерами та артилерійські системи

Про це повідомляє волонтерська розвідувальна спільнота InforNapalm.

У мережу потрапили два відео перекидання військової техніки в Ростовській області, яка йде через населений пункт Великий Должик (рос. – Большой Должик) у напрямку до Кузьмінського полігона. Це не виключає перекидання до кордону з Україною.

З відео видно, що перед самохідною артилерійською установкою 2С3 "Акація" проходять машини управління артилерійським вогнем. На одній із машин перед САУ "Акація" на кормі стирчать чотири короткі антени. Це нагадує мобільну систему РЕБ, яка придушує управляючий сигнал  радіокерованого фугасу. Схожі системи російська армія застосовувала в Сирії та Чечні для захисту колон від підриву фугасами.

Дослідники припускають, що росіяни страхуються від диверсійного підриву колон бронетехніки, але зазначають, що цього навряд чи варто боятися на своїй території.

"Ще один тривожний сигнал - повністю або частково затерті бортові номери на деяких БМП-3. Для чого затирати номери, якщо не плануєш перекидати техніку від "воєнторга" на окуповану територію?" - зазначають дослідники.

За неповністю затертими бортовими номерами можна з високим ступенем ймовірності припустити, що БМП належать 102-му або 103-му мотострілецькому полку 150-ї мотострілецької дивізії, яка дислокується в населеному пункті Персіановка. Це населений пункт неподалік від Петровки і Великого Должика.