На Донбасі не вщухають обстріли: поранено трьох бійців ЗСУ

За минулу добу троє українських військовослужбовців зазнали поранень на Донбасі

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що минулої доби російсько-окупаційні війська 35 разів відкривали вогонь по позиціях української армії, використовуючи зброю, заборонену Мінськими угодами. 

На Донецькому напрямку під ворожі обстріли зі 122-мм артилерії потрапили позиції в районі Широкиного та Лебединського, а з 120 мм мінометів - двічі поблизу Водяного. Окупанти гатили з 82 мм мінометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по захисниках Лебединського, а з гранатометів різних систем - по оборонцях Широкиного, Талаківки, Кам’янки, Опитного, Мар’їнки, Водяного та Авдіївки.

Опорні пункти в районі Пищевика та Кам’янки накрили вогнем з великокаліберних кулеметів, поблизу Водяного - з озброєння БМП, неподалік Пісків били зі снайперської зброї, а зі стрілецької зброї - по захисниках Гнутового, Первомайського, Невельського, Пісків, Павлополя та Шахти "Бутівка".

На Луганському напрямку вороги використовували гранатомети та великокаліберні кулемети для обстрілу укріплень поблизу Луганського. Також під вогонь з гранатометів потрапили українські позиції неподалік Світлодарська та Катеринівки.

"Унаслідок ворожого вогню троє українських воїнів зазнали поранень. Наших захисників доставлено до лікувальних закладів та надано необхідну медичну допомогу", - підсумували у штабі.