Навіть Путін починає розуміти, що НАТО і ЄС не лякає його тиск, - член ради Альянсу

На думку представника Альянсу, Росія не може налякати тиском США, Євросоюз та НАТО, ці країни не збираються йти на поступки Кремлю

Про це заявив колишній міністр оборони Польщі, чинний учасник Північноатлантичної ради НАТО Януш Онишкевич в інтерв'ю виданню RFI.

Він зауважив, що криза у російсько-західних відносинах поки що не стала новою "холодною війною". За його словами, нинішня ситуація більше схожа на "дуже холодний мир без найменшої довіри".

"Думаю, що навіть президент Путін вже починає розуміти, що ані НАТО, ані Євросоюз, ані західні країни не можна просто налякати тиском, отримати поступки. Є якісь спекуляції, що в Росії розробляється новий підхід до відносин із Заходом, але подивимося, як це все буде", - наголосив Онишкевич.

Він зауважив, що у стратегічні плани Кремля входять такі пункти, як ослаблення ЄС, погіршення відносин між Європою і США та розкол між ними. У такий спосіб Москва хоче отримати певні результати з точки зору балансу між Росією і Європою.

"Я не думаю, що ми зможемо зробити на Заході щось зовсім нове і підемо на якісь поступки - треба просто тримати дуже чітку лінію оборони наших позицій і сподіватися, що російський уряд дійде того ж висновку, що ця політика не в інтересах Росії", - підсумував Онишкевич.