У роботі українських ТРЦ виявили 15 тисяч порушень. Які комплекси варто оминати

Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірила 1319 ТРЦ, лікарень і шкіл, під час яких виявлено понад 15 тис. порушень.

Про це повідомив очільник ДСНС Микола Чечоткін на засіданні Кабінету міністрів, передає Еспресо.TV.

"З 30 березня поточного року розпочато перевірки об'єктів з масовим перебуванням людей, зокрема, торгово-розважальні центри, шкільні та дошкільні установи, лікарні зі стаціонарним лікуванням. Перевірки підлягають понад 30 тис. таких об'єктів, з яких більше 4 тис. - це ТРЦ, майже 2 тисячі лікарень і понад 25 тис. шкіл і дитсадків", - зазначив він.

За даними, для проведення наглядових заходів задіяно понад 2,3 тисячі співробітників ДСНС.

"На сьогодні перевірено 1319 об'єктів, з яких 937 - шкільних і дошкільних установ, 56 лікарень  зі стаціонарним лікуванням, 326 - ТРЦ і об'єктів дозвілля. Під час перевірок виявлено понад 15 тис. порушень, з яких більше 5 тис. усувалися протягом тривалого часу", - розповів Чечоткін.

За його словами, найгірша ситуація склалася в Донецькій, Сумській і Тернопільській областях, де не виконуються понад 60% раніше запропонованих заходів. Всього на керівників об'єктів накладено 1,2 тисячі адмінстягнень, за порушення вимог пожежної безпеки в суд подано позови на закриття 37 об'єктів, з них 16 - ТРЦ, дошкільних та шкільних установ - 18, лікарень - 3.

До суду за невиконання правил пожежної безпеки подали на ТРЦ “Альтаїровський” (м. Одеса), ТРЦ “Нікос” та супермаркет “Колібріс” (Рівненська обл.).

“По місту Києву із 357 об'єктів перевіряється зараз 9 торговельно-розважальних центрів, з яких у "Магелані" і "Dream Town" вже виявлено порушення, що стоворюють небезпеку людям”, - додав Чечотків.