Заступник прокурора Вінниччини вимагав $6 тис. хабара у справі про захоплення 50 га землі

СБУ викрила на хабарі у $6 тис. заступника керівника прокуратури Вінницької області

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Посадовець вимагав $6 тис. за закриття кримінального провадження щодо самовільного захоплення 50 га земель сільськогосподарського призначення в одному із районів області.

Чиновника та двох посередників затримали за місцями їхнього проживання після отримання всієї суми хабара.

Досудове розслідування триває у рамках провадження за ч. 3 ст. 368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України. Хабарнику загрожує від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на термін до 3 років та з конфіскацією майна.

Видання "Новинарня" уточнює, що затриманий -  заступник обласного прокурора старший радник юстиції Попеско Олександр Петрович 1979 р. н., який із 2001 року працював у районних, обласній і транспортній прокуратурах.

Прокурор Вінницької області В'ячеслав Соколовий підтвердив затримання свого заступника, назвавши інцидент "надзвичайною подією, яка неприємно шокувала весь колектив".

"Надзвичайна подія, яка трапилась у вівторок, 10 квітня, неприємно шокувала мене та весь колектив прокуратури Вінниччини. Мені дуже шкода, що людина, якій я довіряв так вчинила. Але прокуратура очищується, нехай і репутаційними втратами. Ми зробимо висновки", - цитує чиновника прес-служба обласної прокуратури.