На Донеччині троє проросійських бойовиків здалися поліції

У Донецькій області два чоловіка та жінка, які брали участь у незаконних збройних формуваннях "ДНР", здалися поліції

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Житель міста Миколаївка 1986 року народження розповів поліцейським, що до складу НЗФ він вступив із ідейних міркувань, захопившись пропагандою терористів. Чоловік за власні кошти купив камуфляжну форму та визвався чергувати на блокпостах у своєму місті. Згодом чоловік побачив, що замість порядку, який, обіцяли терористи, почалося розв'язання війни, а його "бойові побратими" є звичайними бандитами.

Остаточно посібник бойовиків вирішив піти з лав "ДНР", коли терористи забрали "на підвал" його матір, яка мала власний магазин, і почали вимагати у неї гроші. Чоловік 4 роки переховувався від правосуддя, але втомившись від переховування, вирішив здатися.

Два жителя Слов'янська - жінка 1995 року народження та чоловік 1986 року народження - також чергували на укріпленнях терористів, але їхня "служба" так само закінчилась розчаруванням і страхом перед відповідальністю за свої дії.

Відкрито провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності).