НАЗК внесло приписи Авакову та голові Держіпотеки

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло приписи міністру внутрішніх справ Арсену Авакову та голові правління Державної іпотечної установи Андрію Камузу

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Припис Авакову внесли стосовно начальника Медичного реабілітаційного центру МВС України "Перлина Прикарпаття" Петра Іванишина через порушення вимог ч. 1 ст. 36 закону "Про запобігання корупції" щодо запобігання конфлікту інтересів у зв’язку з наявністю корпоративних прав.

Через аналогічне порушення внесли припис голові Держіпотеки стосовно його заступника Віталія Кучевського.

НАЗК встановило, що Іванишин і Кучевський, будучи посадовими особами юридичних осіб публічного права, не передали в установленому порядку належні їм корпоративні права в управління іншим особам упродовж 30 днів після призначення на посаду.

Агентство вимагає провести службові розслідування та розглянути питання щодо притягнення вказаних чиновників до встановленої законом відповідальності.

Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність за ст. 188-46 КУпАП, що передбачає штраф від 100 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а в разі повторного порушення вподовж року - від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів.