У Львові від кору померла дитина: у МОЗ розповіли, де ще зростає кількість хворих

Протягом 2-8 квітня на кір захворіли 794 людини, у Львові померла нещеплена 3-річна дитина

Про це повідомляє МОЗ.

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 14-й тиждень 2018 року на кір захворіли 794 людини: 351 дорослий і 443 дитини. За цей час стався ще один летальний випадок від кору - померла дитина 3-х років у Львові, яка була нещеплена. Зазначається, що з початку року від ускладнень кору померло восьмеро людей: шестеро дітей і двоє дорослих.

Найбільше людей захворіли на кір у Івано-Франківській (1883), Закарпатській (1693), Одеській (1233), Львівській (986), Чернівецькій (909) областях. Найменша кількість випадків захворювання спостерігається у Луганській (4), Сумській і Харківській (по 13), Чернігівській (15), Херсонській (18) областях.

У МОЗ повідомляють, що протягом останніх трьох місяців спостерігається зростання захворюваності на кір у семи областях, зниження захворюваності - у трьох областях, а в інших регіонах спостерігається мінлива ситуація.

Так, збільшення кількості нових випадків протягом січня - березня 2018 року спостерігалось у Волинській області, Дніпропетровській, Миколаївській, Львівській, Полтавській, Рівненській і Тернопільській областях.