В Україні збудують найпотужнішу сонячну електростанцію. Новини компанії

В Україні з’явиться найпотужніша сонячна електростанція, яка увійде до ТОП-3 у Європі

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

Черговий крок до енергетичної незалежності! В Україні з’явиться найпотужніша сонячна електростанція, яка увійде до ТОП-3 у Європі. Угоду на проектування та будівництво об’єкту підписали українська компанія ДТЕК та китайська Сі-Ем-І-Сі (СМЕС).

У рамках співпраці з Китайською стороною в Україна отримає майже 230 мільйонів євро інвестицій. Цей проект напряму сприятиме нарощуванню частки альтернативної енергетики в енергосистемі України.

"Немає альтернативи для електроенергетики не тільки в Україні але і в цілому в країнах, як активно нарощувати потужності зеленої генерації. Сьогодні для цього є всі економічні передумови. Сьогодні це наша відповідь
на питання, пов'язані з екологією", - наголосив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

"Питання відновлювальної енергетики - це питання складової енергетичної стратегії України до 2035 року. І тих 25 відсотків, які ми поставили собі за мету. Я абсолютно переконаний, що їх можна досягти при злагодженій і спільній роботі у цьому напрямку", - зауважив віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон.

Станцію збудують у Нікополі, що на Дніпропетровщині. Потужність - понад 200 мегават. Цього вистачить, аби забезпечити електрикою 100 тисяч домогосподарств протягом року.

"Для нас ринок України є дуже цікавим. І нам дуже приємно співпрацювати з компанією ДТЕК. В нас обох великий досвід роботи в енергетичній сфері. Ми разом з ДТЕК починаємо з сонячної енергетики, але це
тільки початок. Надалі на нас чекують ще більші перспективи", - зазначив голова правління СМЕС Чжан Чунь (Zhang Chun).

"У нас амбітні плани до кінця наступного року побудувати до 1000 мегават сонячної вітрової генерації. Обсяг інвестицій для реалізації цих амбітних планів складе більше мільярда євро", - підсумував Тимченко. 

Інвестори наголошують - це чиста енергія, сотні робочих міст, скорочення викидів в атмосферу на 300 тисяч тон в рік. А найголовніше - позитивний сигнал закордонним інвесторам для вкладання коштів в українську енергетику.