Компанія "М.С.Л." вперше стала партнером дослідження "Центру "Розвиток КСВ"

Уперше за 7 років в Україні провели дослідження на визначення рівня відповідальності українського бізнесу перед суспільством

Про це йдеться у сюжеті Еспресо.TV.

У рамках моніторингу проаналізували діяльність 400 комерційних організацій. Згідно з висновками всеукраїнського дослідження з впровадження українськими компаніями КСВ-практик найбільш поширеним в Україні напрямом реалізації корпоративної соціальної відповідальності компаній є покращення умов праці, благодійна допомога, допомога воїнам АТО та мешканцям зони АТО.

Вперше одним із партнерів "Центру "Розвиток КСВ" у проведенні цього дослідження став оператор державних лотерей "М.С.Л.". 

Керівник "Центру "Розвиток КСВ" Марина Саприкіна вважає, що долучення бізнесу в такі дослідження говорить також про соціальну відповідальність таких компаній.

"Ми звернулись до компанії і нам дуже приємно, що "М.С.Л" підтримало і таким чином дозволило нам трошки більше залучити респондентів”, - говорить Марина Саприкіна.

"М.С.Л." вже майже 50 років демонструє свою активну соціальну позицію, адже головне завдання лотерей - забезпечити фінансування важливих соціальних проектів, на які не вистачає коштів з державного бюджету.

Віце-президент оператора державних лотерей "М.С.Л." Євгеній Власенко говорить, що девіз європейських лотерей "Given back to society" - тобто віддавати назад суспільству. Тому дуже важливо, що люди, які грають в лотереї, знали, що ті кошти, які надходять від лотерей, використовуються на певні соціальні потреби.

Компанія вже не вперше взяла участь у конкурсі кейсів на соціальну тематику. Цього року компанія "М.С.Л." представила проект "Лотереї - джерело розвитку культури у цивілізованих країнах", який присвячений підтримці київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" загалом і у 2017 році зокрема.

"Це найвидатніший за всю історію України фестиваль, який має дуже гарну історію, який дав путівку в життя багатьом молодим представникам кіномистецтва. І взагалі це природна підтримка культури та спорту, яку роблять лотерейні оператори Європи, а оскільки наша компанія є членом європейської лотерейної асоціації з 1993 року - то ми підтримуємо ті принципи і філософію європейських лотерей - віддавати суспільству", - пояснює Євгеній Власенко.

Щодо основних висновків дослідження з впровадження українськими компаніями КСВ-практик, то цьогорічні результати, у порівнянні з 2010 роком, продемонстрували кращі показники, зокрема, вже 83% вітчизняних компаній впроваджують політику соціальної відповідальності, а головними причинами цього у половини досліджених структур на першому місці опинились моральні міркування. Детальний звіт з розвитку корпоративної соціальної відповідальності в Україні заплановано презентувати у травні 2018 року.