Синоптик розповіла, якою буде погода до кінця тижня

До кінця тижня в Україні буде суха тепла погода, на сході та північному сході буде прохолодніше, короткочасні дощі можливі в західних і південно-західних областях

Про це в ефірі Еспресо.TV розповіла синоптик Наталка Діденко.

"Антициклон розігнав хмари, високий тиск блокує опади, що наближатимуться до України. У суботу в більшості областей переважатиме суха погода. Окремі локальні короткочасні дощі з грозами можуть пройти у західних областях, торкнутися Одещини та Миколаївщини. Можливо, в другій половині дня на Вінниччини спостерігатимуться дощі. Дощі, які очікуються, здебільшого саме локальні літнього характеру. Про затяжні дощі, які добре зволожують землю, поки що не йдеться. У неділю дощі можливі у північних областях. Це будут невеликі дощі і місцями", - скахала Діденко.

Температура в Україні буде від +12...+16°C до +20...+25°C.

"Щодо температури повітря, найтеплішою залишається західна частина України - там сьогодні і найближчими днями +20...+25°C. Загалом в Україні буде тепло, +15...+20°C, або +13...+18°C, прохолодніше - на північному сході та північних областях - там +12...+16°C", - розповіла метеоролог.

У Києві у п'ятницю та суботу буде суха тепла погода, близько +17°C. У неділю, 15 квітня, температура підвищиться до +20...+21°C, але може пройти невеликий дощ.