Клих заявив російським ЗМІ, що в Орлі він був не диверсантом, а "секс-туристом"

Незаконно утримуваний в колонії суворого режиму в місті Верхньоуральск Челябінської області Росії український політ'язень Станіслав Клих заперечив свою приналежність до "Правого сектору", а також пояснив характер власного знайомства з громадянкою Росії, до якої він прибув у місто Орел, де й був затриманий

Про це він повідомив у листі до редакції московського ліберального видання "Новая газета".

"Мене, на відміну від Карпюка, що не виманювали на перемовини з адміністрацією РФ, кордон я проїхав без пригод і був заарештований наступного дян у м. Орел, куди був запрошений Симонової-Скобелєва Вікторією Геннадіївною, з якої я раніше, ще до подій на Майдані, познайомився в Криму.

Тому в зв'язку з цим прошу Вас писати про мене надалі: "Станіслав Клих, секс-турист із Києва". Загальновідомий факт з кримського життя - російські жінки є більш доступними, ніж українські", - розповів Клих.

Окрім того, він заперечив, що був українським націоналістом й входив до складу "Правого сектору".

" ...Я не був і не є активістом "Правого сектора". У 2004-2014 рр., тобто до арешту в м Орел, я був членом Партії регіонів, про що свідчить, сподіваюся вцілілий партійний квиток в м.Києві, й розвивав структури ПР в Києві, зокрема, в Дніпровському і Оболонському районах, займався організацією роботи партійних штабів та виборчих комісій", - зазначив українець.

У зв'язку з цим він просить не вважати його політв'язням.

" ...В момент в'їзду до РФ я досить лояльно (аполітичне) ставився до керівництва Російської Федерації і російської політичної системі, чого не скажеш про мої нинішні уявлення", - наголосив він.

При цьому повідомив про погіршення власного здоров'я, зокрема, про біль в очах:

"Найскладніше подолати біль в очах - це від замкнутого простору, браку кисню, нервового перенапруження, в таких умовах деякі ув'язнені позбавляються зору".