Путіну потрібно ще 10 років на підготовку до Третьої світової війни, - експерт

Дії російського президента Володимира Путіна на міжнародній арені можна порівнювати з політикою раннього Адольфа Гітлера, котрий, перш ніж розпочати Другу світову війну і великі завоювання, "тренував" свої сили в Іспанії та Австрії й нарощував технічну міць

Про це заявив президент Інституту Східного партнерства (Ізраїль), рабин Авраам Шмулевич в ефірі програми "Студія Захід" з Антіном Борковським на Еспресо.TV.

За його словами, російський диктатор наразі так само "обкатує" власних вояків та військові розробки у різних невеликих конфліктах й чекає, доки підросте цілком нове покоління, "готове вмирати" за його ідеали. Саме такий наголос, додав Шмулевич, наразі робиться у мілітаризованій російській системі дитячої освіти й наслідки будуть відчутними вже за 10 років.

"Його можна порівнювати з раннім Гітлером 30-их рр., який поступово нарощував боєздатність Вермахту, здійснював "пілотні" кроки у Іспанії, Австрії й Чехословаччині, а вже потім розпочав велику війну. Це в принципі те, що сказав Путін відкритим текстом про те, що він збирається робити", - зазначив експерт. 

Разом з тим, наголосив Шмулевич, поки що Путін "не переходитиме червону лінію" у стосунках із Заходом.

"Можливо, будуть якісь локальні сутички: спробує, чого варта його армія й чого варта американська армія", - підсумував він.