Україна готова надати коридор для виведення військ РФ з Придністров'я

Кишенів наполягає на виведенні російських військ з Придністров'я, згідно з раніше взятими Росією міжнародними зобов'язаннями. Україна пропустить війська РФ своєю територією, якщо вона почне їх виводити

Про це повідомляє спеціальний представник України з придністровського врегулювання Віктор Крижанівський, пише "Інтерфакс Україна". 

"Наша позиція незмінна - територію ми надамо, ми забезпечимо безперешкодне та безпечне виведення російських військ і боєприпасів із території Придністров'я, щойно Росія почне це робити. Або принаймні - висловить готовність", - сказав Крижанівський на брифінгу в Києві у вівторок, 17 квітня.

Також Крижанівський наголосив, що Росія поки що не готова виводити свої війська. 

"Буквально вчора російський віце-прем'єр Рогозін написав, що вони цього не робитимуть, тому що це може дестабілізувати ситуацію. У Думі (Держдумі РФ - ІФ) політики говорять, що ситуація в Україні нестабільна і як можна вивозити боєприпаси через таку територію. Це все оповідання для нервовохворих", - зазначив спецпредставник України з придністровського врегулювання.

Посол Молдови в Україні  Руслан Болбочан зазначив, що офіційний Кишенів наполягає на виведенні російських військ, згідно з раніше взятих Росією міжнародних зобов'язань. 

12 квітня прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп заявив про намір домовитися з Києвом про виведення російських військ із Придністров'я через коридор на території України.