Екзорцизм по телефону: у Ватикані посперечались, як правильно виганяти демонів

Католицькі священики розійшлись у думках щодо проведення ритуалу екзорцизму через мобільний телефон

Про це повідомляє The Telegraph.

Концепт вигнання демонів з людини може здатися дивним агностикам чи атеїстам, однак це надзвичайно важливий момент для Римо-католицької церкви.

За останні 10 років кількість охочих пройти обряд екзорцизму у Італії зросла на третину. Наразі у країні перебувають приблизно 300 священників, які надають такі послуги.

Однак нещодавно кардинал Ернест Сімоні з Албанії став причиною скандалу, пов’язаного з вигнанням демонів та сучасними технологіями. На щорічній католицькій конференції у Римі він розповів, що все більше і більше служителів Бога проводять ритуал через смартфони.

"Є священики, які виконують екзорцизм на своїх мобільних телефонах. Це можливо завдяки Ісусу", - зазначив він.

Його коментар застав зненацька деяких церковнослужителів. Священники наголошували, що дистанційне проведення екзорцизму не є розумним рішенням, адже “одержимих” людей потрібно фізично стримувати, щоб вони не заподіяли самі собі шкоди.

"Священики моляться з людьми по телефону, щоб заспокоїти їх, але якщо ви не маєте особистого контакту, ви не можете контролювати фізичні аспекти. Деякі екзорцисти кажуть, що це ефективно. Мені важко сказати, чи це ортодоксально, чи правильно", - заявив у відповідь професор Джузеппе Феррарі.