Печерський суд заявив, що Янукович-молодший не фігурує у справі про арешт коштів 11 компаній

Слідство не згадало про причетність сина колишнього президента Януковича до рахунків компанії, з яких нещодавно зняли арешт

Про це повідомляє прес-служба Печерського районного суду м. Києва у Facebook.

16 квітня українські ЗМІ повідомляли, що у лютому Печерський райсуд зняв арешт з коштів, які належали ТОВ "Лайтрум", ТОВ "Мелон 8”, ТОВ "Бенефіт-Консалт", ТОВ Араніт К", ТОВ "Квардіс Н”, ТОВ Тіпікон А", ТОВ "Вектор-Перспектива", ТОВ "Компанія з управління активами "ВБР-ІНВЕСТ", ТОВ “Лайтрум”, "Аскор-Інвест”, ТОВ "Фінансова Група "Леголас" та інші.

Вважається, що ці компанії пов’язані з сином президента-втікача Олександром Януковичем.

Тим часом Печерський райсуд повідомив, що прізвище Януковича не вказувалось у жодних документах, наданих до суду органом досудового розслідувавання.

"Крім того, ця інформація не озвучувалася й присутніми в судовому засіданні представниками органу розслідування”, - йдеться у повідомленні.

Також, правоохоронні органи й не зверталися до суду про повторний арешт коштів, як це відбувається практично в щоденній практиці органів слідства в подібних випадках.

Однак речниця Генпрокурора Лариса Сарган у березні повідомляла, що ГПУ дійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні "щодо службових осіб ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку", який належить Олександру Януковичу". Вона також нагадала, що рік тому було здійснено повторний арешт рахунків у цій справі.