Пластуни розпочали збір коштів для розвитку громадянського суспільства на півдні та сході України

Українські пластуни збирають кошти для розвитку руху та втілення ідей із розбудови громадянського суспільства в Україні

Пластуни збирають 1 млн грн на платформі "Велика Ідея".

"Прагнемо, щоб більше молодих українців долучилися до Пласту і отримали знання та вміння, що дозволять їм надихати та об’єднувати однодумців в єдину хвилю змін для сталого розвитку України", - йдеться на сторінці ініціативи.

Пластуни зняли відеоролик, у якому показали успішних вихованців організації, що заохочують підтримати Пласт і долучитися до збору коштів. Серед них - президент УКУ Владика Борис Ґудзяк, керівник Муніципальної варти Івано-Франківська Богдан Кухарук, директорка львівського ОХМАТДИТу Мар'яна Возниця, співачка і композиторка Дана Вінницька, координатор української команди на Іграх Нескорених Тарас Ковалик і голова Пласту в Україні Ольга Герус.

"Пласт прагне розвиватися та долучатися до розбудови громадянського суспільства в Україні. Саме тому в найближчі роки ми спрямуємо діяльність нашої команди на залучення волонтерів в регіонах країни, де Пласт є менш чисельним - у першу чергу в Одеській, Херсонській, Миколаївській, Чернігівській, Сумській та Кіровоградській областях. Наша діяльність у Донецькій та Луганській областях, перш за все, спрямована на розвиток громадянського суспільства, реалізацію освітніх і виховних проектів і поширення пластових цінностей для виховання добрих громадян", - зазначають у Пласті.