"Київтеплоенерго" успадкує борги “Київенерго” та прийме на роботу весь персонал

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго" прийме на роботу всіх працівників "Київенерго", а також успадкує дебіторську та кредиторську заборгованість компанії

Про це повідомив голова "Київенерго" Олександр Фоменко, передає "Інтерфакс-Україна".

"На сьогодні є офіційне підтвердження від "Київтеплоенерго", що вони приймуть за переведенням увесь без винятку персонал. Зокрема тих, хто перебуває в декреті або на лікарняному", - сказав він.

Фоменко додав, що відповідно до закону "Про теплопостачання" услід за передачею теплогенерувального обладнання від "Київенерго" до "Київтеплоенерго" перейдуть кредиторська і дебіторська заборгованості компанії.

Зазначається, що минулий опалювальний сезон "Київенерго" розпочала із дебіторською заборгованістю близько 2,6 млрд грн, а закінчила його з 5,6 млрд грн. На сьогодні населення заборгувало "Київенерго" близько 4 млрд грн, держава (за пільгами та субсидіями) - 903 млн грн, юридичні особи - 726 млн грн.

Кредиторська заборгованість "Київенерго" за газ і його транспортування становить близько 4,7 млрд грн.

За словами голова "Київенерго", компанія запропонувала "Київтеплоенерго", окрім прийому комунального майна і персоналу, також викупити власні активи "Київенерго", необхідні під час обслуговування енергетичного комплексу столиці (наприклад, службовий транспорт).

"Балансова вартість такого майна, що перебуває в корпоративній власності "Київенерго", - близько 300 млн грн. Ми запропонували "Київтеплоенерго" його викупити, чекаємо на відповідь", - зазначив Фоменко.

Як повідомлялося, термін дії договору КМДА з ПАТ "Київенерго" на використання ТЕЦ, теплових мереж та інших комунальних енергетичних об'єктів столиці закінчується 27 квітня 2018 року. За рішенням Київради, в подальшому комунальне майно буде передано КП "Київтеплоенерго".