У Росії школяр напав із ножем на вчительку та однокласницю, а потім підпалив клас

У російському Башкортостані школі №1 міста Стерлітамак учень 9-го класу напав із ножем на однокласницю і вчительку

Про це повідомляє ВВС.

Хлопець 2001 року народження також розлив у класі легкозаймисту речовину та підпалив приміщення. Через це одна з учениць вистрибнула з вікна другого поверху.

У міністерстві охорони здоров'я республіки Башкортостан уточнили, що після інциденту госпіталізували чотирьох людей - трьох дітей і дорослого. За інформацією місцевого видання Ufa1, це дві учениці, вчителька інформатики та сам нападник.

Російський "Интерфакс" із посиланням на джерело повідомляє, що школяр використовував канцелярський ніж, яким наніс колоті рани 29-річній вчительці. За даними джерела, нападник поранив не одну ученицю, а двох однокласників, а потім ударив ножем себе, за деякими даними, в шию.

За даними джерела, юнак страждає на запізній розвиток і проходить навчання за спеціальною програмою.

У приймальному відділенні міської лікарні повідомили, що постраждалі перебувають у стані середньої тяжкості. Вчительку оперують. У результаті пожежі ніхто не постраждав. Учні вийшли на вулицю і спостерігали за димом, який підіймався з будівлі школи.

Управління Слідкому Росії по Башкирії порушило кримінальну справу проти 17-річного школяра за статтею про замах на вбивство двох і більше осіб. Ще одну кримінальну справу порушили за статтею про халатність.

"Встановлено, що раніше були звернення до органів профілактики з приводу агресивної поведінки 17-річного підлітка", - повідомили у Слідкомі.

Джерело видання "Интерфакс" зазначає, що напад міг бути зумовлений особистими мотивами.