У Верховній Раді сподіваються на обрання нових членів ЦВК

Комітет ВРУ з питань політики та правосуддя рекомендував парламенту розглянути подання президента України Петра Порошенка про призначення нових членів Центральної виборчої комісії (ЦВК)

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Також, профільний комітет рекомендував ВР підтримати подання Петра Порошенка про звільнення 13 членів ЦВК, у яких закінчився термін повноважень. 

Представниця президента України у ВР Ірина Луценко зазначила, що у парламенті є політична воля проголосувати за нових членів ЦВК, кандидатури яких вніс до парламенту глава держави.

"Я думаю, що голосування відбуватиметься дуже активно. Ми, звісно, очікуємо багато питань, але є політична воля залу й парламенту голосувати (за обрання нових членів ЦВР)", - сказала Ірина Луценко журналістам після засідання комітету Верховної Ради з правової політики та правосуддя в середу, 18 квітня, у Києві.

Петро Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК. Це - Алла Басалаєва, Наталія Бернацька, Михайло Вербенський, Андрій Євстігнєєв, Ірина Єфремова, Ольга Желтова, Олег Конопольський, Світлана Кустова, Ольга Лотюк, Віталій Плукар, Євген Радченко, Тетяна Сліпачук, Леонтій Шипілов, Тетяна Юзькова.

Список із 14 кандидатів до членів ЦВК було оприлюднено на офіційному сайті глави української держави 24 січня 2018 року. За даними громадянської мережі "Опора" та інших джерел, 6 з 14 кандидатів були запропоновані парламентською фракцією "БПП" Солідарність", 5 – фракцією "Народний фронт" і по одному - від фракцій "Самопоміч", Радикальної партії і групи "Відродження".