Двоє членів екіпажу арештованого судна "Норд" втекли з України

19 квітня близько 6 ранку двоє громадян України, членів арештованого судна "Норд" виїхали з України до Білорусі

Про це повідомляє прес-служба Державної міграційної служби. 

В аеропорту "Жуляни" на рейс, що прямував до Білорусі, зареєструвалося нібито двоє громадян РФ, які на паспортний контроль пред’явили документи громадян РФ, видані у генконсульстві Росії у Харкові.

Оскільки документи, видані офіційними представництвами РФ на Укарїні українська сторона визнає, та транскрипція прізвищ чоловіків у паспортах відрізнялась від ідентифікаційних, що містилися в базі даних, - їх пропустили через кордон. 

На момент вильоту жодних доручень від інших правоохоронних органів чи рішень судів щодо обмеження у виїзді членів суднокоманди до Держприкордонслужби не надходило. 

Через те, що існуює підозра у підробці документів членів екіпажу "Норду", під час оформлення пасажирів на рейс на Мінськ, Держприкордонслужба не пропостила сімох українців - членів судномарини, які надали прикордонникам аналогічні документи громадян РФ. Ці документи вилучили та склали протокол про чергову спробу незаконного порушення держкордону України. 

За цим випадком матеріали направили до суду. 

Членам "Норду" в черговий раз запропонували звернутися до органів ДМС України для підтвердження громадянства України та виїзду в подальшому до місць постійного проживання на законних підставах.