Гранатомети, міни, автомати: у Києві викрили торговців контрабандною зброєю зі США та Європи

СБУ викрила в Києві міжнародне угруповання, яке спеціалізувалося на контрабанді, незаконному виготовленні та збуті в Україні вогнепальної зброї та боєприпасів

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Учасники банди через своїх закордонних спільників налагодили незаконне ввезення зі США та країн ЄС окремих деталей зброї. Через кур’єрів вони переправляли контрабандний "товар" до Києва, після чого у майстерні в гаражі ватажка банди збирали вогнепальну зброю для подальшого продажу.

Зловмисники приводили зброю до бойового стану та в разі необхідності споряджали її саморобними глушниками, після чого продавали на чорному ринку за ціною 2,3-2,5 тис. євро.

Покупців ділки підшукували через форуми в інтернеті. Спецслужбовці впродовж березня-квітня 2018 року задокументували низку злочинних угод. Під час чергової спроби продажу двох пістолетів іноземного виробництва на одній із вулиць Києва співробітники СБУ затримали організатора угруповання.

Під час обшуків за місцями проживання бандитів та в майстерні з виготовлення зброї правоохоронці вилучили 3 кулемети, 3 автомати, 2 гвинтівки, 7 пістолетів-кулеметів, 30 пістолетів марок Glock, Colt, CZ, Browning, Beretta, Walther, SigSauer, Vzor, 8 гранатометів, 32 гранати, 5 мін, 3240 набоїв різних калібрів, а також комплекти деталей для виготовлення пістолетів.

Відкрито провадження за ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами, вибухівкою). Ділкам загрожує до 5 років позбавлення волі.