Врятувати 149 пасажирів після відмови двигуна: як американський пілот стала новим героєм

Пасажири літака Southwest Airlines, двигун якого вибухнув прямо в повітрі, називають справжньою героїнею свого пілота. Після аварії їй вдалося успішно виконати екстрену посадку

Про це пише ВВС.

Теммі Джо Шульц була командиром повітряного судна, що виконував рейс з Нью-Йорка в Даллас, але був змушений приземлитися в Філадельфії.

Уламки двигуна розбили один з ілюмінаторів, в який частково засмоктало жінку, що сиділа поруч. Іншим пасажирам вдалося затягти її назад на борт, проте пізніше постраждала все ж померла.

Жертвою виявилася 43-річна Дженніфер Ріордан, яка працювала менеджером банку Wells Fargo в Альбукерці, штат Нью-Мексико. У неї залишилося двоє дітей.

Ще сім пасажирів літака отримали поранення, проте екстрена посадка літака пройшла успішно.

Точні причини аварії поки що не встановлені, але представники Національної ради з безпеки транспорту (NTSB) повідомили, що слідчі виявили ознаки втоми металу в одній з відламаних лопаток двигуна.

Повідомляється, що Шульц провела 10 років у складі військово-морських сила США, де була пілотом винищувача.

Офіційно компанія Southwest Airlines не повідомляла, хто саме був пілотом нещасливого рейсу, але пасажири стверджували, що за штурвалом лайнера була саме Шульц. Пізніше це підтвердив в інтерв'ю журналістам її чоловік.

У ВМС США повідомили, що Шульц була серед перших жінок, які сіли за штурвал винищувача. Вона народилася в Нью-Мексико. До вступу в збройні сили вона закінчила університет, отримавши два дипломи - з біології та сільськогосподарського бізнесу.

У ВМС вона досягла звання капітана третього рангу, після чого перейшла на цивільну службу. Її чоловік - теж пілот Southwest Airlines. У пари двоє дітей.