Депутат розгледів пропаганду гомосексуалізму у дитячій книзі про статеве дозрівання та звинувачує в цьому уряд

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман та міністр освіти Лілія Гриневич прокоментували поширення у школах книжки "Відверта розмова про "Це", яка призначена для дітей 6-9 років і відповідає на інтимні питання

Народний депутат Олег Мусій запитав прем'єр-міністра, під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, чи має відношення Міносвіти до розповсюдження цієї книжки і чи є популяризація гомосексуалізму в дитячому віці і розбещення малолітніх практикою діяльності уряду про розповсюдження книжки серед дітей, повідомляє Укрінформ.

Гройсман заявив, що Уряд не має відношення до розповсюдження такої літератури: "Ви говорите такі речі, що мені аж незручно слухати. Це не є політикою уряду. Про що ви говорите?"

Міністр освіти Лілія Гриневич пояснила, що МОН не має ніякого відношення до цієї книжки: "До речі, ця книжка вже вдруге перевидається в Україні. Вперше її видали у 2008 році. У нас є багато різних книжок. Міністерство освіти не здійснює перевірку всієї дитячої літератури. Ми проводимо перевірку методичних посібників і підручників, які йдуть в школи”, - сказала вона.

Гриневич зазначила, що Міносвіти ніколи не рекомендувало її для навчального процесу.

Книга "Відверта розмова про "ЦЕ" перекладена в Україні з іспанської мови. В анотаціях на сайтах продажу йдеться про те, що вона допомагає пояснити дітям: в чому різниця між дівчатками та хлопчиками, які зміни в організмі відбуваються в підлітковому віці і як себе вести, де беруться діти, як уникнути насилля та коли починати інтимні стосунки.