Парубій вважає, що дострокових виборів до Ради не буде

Голова Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що можливість дочасних виборів до українського парламенту виключена

Про це він повідомив в ефірі телеканалу 1+1, під час ток-шоу "Право на владу".

"Дочасних виборів не буде. Попереду буде робота системна, непроста. Будуть рішення, потрібні для суспільства, потрібні для безпеки та оборони", - сказав він.

На думку спікера, дострокові вибори стануть не найкращим рішенням для країни, у якій іде війна. “Це спосіб дестабілізації і введення в параліч країни на довший період", - сказав голова парламенту.

Парубій запевнив, що позиція президента з цього приводу — аналогічна.

"Залишилося менше року до початку планового виборчого циклу з обрання президента та Верховної Ради. Як я вже вам казав дев’ять місяців тому, ніяких дострокових виборів не буде. Що ми й забезпечили. Цей період до вимушеної паузи в реформах і до ризику зростання популізму, кожному з нас треба використати максимально ефективно", - сказав Порошенко під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку..

За словами президента, у країні є "політикани, які не просто закликають до дестабілізації та хаосу, а намагаються їх організувати і звести нанівець всі позитивні зрушення".

Зазначимо, дані соціологічного опитування, проведеного GfK Ukraine спільно із Center for Insights in Survey Research, свідчать, що половина виборців підтримують дострокові вибори до парламенту.

Згідно з опитуванням, 28% респондентів безумовно підтримують дострокові вибори до парламенту, ще 23% відповіли "скоріше так" на питання щодо виборів. 

19% опитуваних скоріше проти дострокового голосування і 20% безумовно проти (загалом – 39%). Ще 11% респондентам було важко відповісти на це питання.

А от у червні минулого року кількість українців, які підтримують дострокові вибори до Ради, була нижчою – 38%.