СБУ викрило схему продажу кримінальникам вогнеметів з АТО

Співробітники Служби безпеки викрили у Києві організоване угруповання, яке налагодило незаконне вивезення зброї та боєприпасів із району проведення антитерористичної операції

Зміст

Про це повідомляє прес-службу СБУ.

Правоохоронці встановили, що колишні учасники одного із добровольчих батальйонів переправляли у столичний регіон зброю та деталі для переробки та виготовлення для подальшого перепродажу. Підпільні цехи ділки облаштували в орендованому приміщенні у Солом’янському районі столиці та на одному із заводів Києво-Святошинського району.

Оперативники спецслужби задокументували, що засоби ураження зловмисники збували представникам кримінальних кіл по всій території України. Під час проведення 12 обшуків за місцями проживання зловмисників та у підпільних зброярнях правоохоронці вилучили 4 протитанкові гранатомети, 2 вогнемети, 30 гранат, 2 великокаліберні снаряди, 3 кілограми пластиду, 3 детонатори, 6 гвинтівок, 3 одиниці автоматичної зброї, 37 пістолетів вогнепальної і травматичної дії та майже 15 тисяч набоїв різного калібру.

Наразі організатору та двом активним учасникам групи оголошено про підозру за статтею "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами" та затримано.