30% населення Донеччини становить проукраїнське ядро, - Жебрівський

Уявлення про незначний відсоток підтримки української національної ідеї й державності серед мешканців Донеччини не відповідає дійсності

Про це голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив ввечері у суботу, 21 квітня, в ефірі Еспресо.TV.

При цьому він звернув увагу на недостатню представленість на Донбасі проєвропейські налаштованих політпартій, про яких люди там майже нічого не знають.

"Серйозної партійної роботи там не проводиться і це ключова проблема. Насправді ось це патріотичне ядро є достатньо великим і воно розширюється, але на сьогоднішній день політичні сили, які позиціонують себе патріотичними не займаються оргструктурами", - зазначив голова обладміністрації.

На його думку, можливо так відбувається через наявні у частини політикуму стереотипи щодо Донбасу, як домівки Партії регіонів, а нині - "Оппоблоку".

"Ні, нічого подібного... Я говорив з багатьма лідерами й казав: "Приїдьте туди, подивіться, почніть партійну роботу, бо на сьогоднішній день ви свідомо віддасте усі ці речі", - заявив Жебрівський й додав, що у партійних штабах його поки що не почули.

Й разом з тим, наголосив він, колишні "регіонали", сподіваючись на збереження "мажоритарки", посилено "окучують округи".