У Франківську п'яний священик за кермом "Шкоди", тікаючи від поліції, зіткнувся з вантажівкою

У четвер, 21 квітня, близько 21:00 на перехресті вулиць Грушевського - Василіянок у Івано-Франківську водій "Шкоди" не зупинився на вимогу патрульних

Поліцейські затримали водія, ним виявився священик з Калуша 1975 р.н. 

Подія кваліфікована як ДТП з потерпілими, оскільки постраждала пасажирка "Шкоди".

Водій мав ознаки алкогольного сп'яніння. Він пройшов освідчення на стан сп’яніння у медзакладі, де зафіксували 1,19 проміле алкоголю в крові.

У ДТП постраждала 35-річна пасажирка винуватця ДТП , її госпіталізували з попереднім діагнозом черепно-мозкова травма.

За даними франківського порталу Курс, чоловіка звати Сергій Бусел й він править у церкві Введення у храм Пресвятої Богородиці УГКЦ у селі Пійло Калуського району. 

Як нагадує видання, це вже перший подібний випадок у місті за останній час.

27 грудня в Івано-Франківську на вулиці Івана Павла ІІ "Мерседес" Е-класу в’їхав у мікроавтобус "Фольксваген Каравела". Винуватець ДТП спробував утекти від патрульних, але його наздогнали за 300 м від місця аварії. За кермом "Мерседеса" був нетверезий священик Андрій Дмитрук. За три місяці отець з’явився до суду лише раз і пояснив судді, що приймав сердечні краплі, коли скоїв ДТП.

Городенківський районний суд визнав його винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Проте фактичної відповідальності за порушення священику вдалося уникнути. Суд постановив на підставі ст. 38 КУпАП справу про адміністративне правопорушення щодо Дмитрука закрити у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.